CSS – Multiple Choice Questions- set-2

Q 1. Which of the following Protocol enables a hyperlink to access a file on the local file system?
A) https
B) ftp
C) file
D) telnet

Show Answer

Answer: Option C
No explanation is given for this question

Q 2. Which of the following attribute specifies the URL of the linked resource?
A) src
B) link
C) rel
D) href

Show Answer

Answer: Option D
Solution: href attribute specifies the URL of the linked resource. A URL might be absolute or relative.

Q 3. Which of the following color has this value #ff0000?
A) blue
B) green
C) red
D) yellow

Show Answer

Answer: Option C
No explanation is given for this question

Q 4. Which of the following is correct about CSS?
A) CSS is used to control the style of a web document in a simple and easy way.
B) CSS is the acronym for “Cascading Style Sheet”.
C) You can write CSS once and then reuse same sheet in multiple HTML pages
D) All of the above

Show Answer

Answer: Option D
No explanation is given for this question

Q 5. Which of the following is a component of CSS style rule?

A) Selector
B) Property
C) Value
D) All of the above

Show Answer

Answer: Option D
No explanation is given for this question

Q 6. Which of the following selector matches all elements of a type?

A) The Type Selector
B) The Universal Selector
C) The Descendant Selector
D) The Class Selector

Show Answer

Answer: Option A
No explanation is given for this question

Q 7. Which of the following selector matches a particular element only when it lies inside a particular element?

A) The Type Selector
B) The Universal Selector
C) The Descendant Selector
D) The Class Selector

Show Answer

Answer: Option C
No explanation is given for this question

Q 8. Which of the following selector selects all paragraph elements with a lang attribute?

A) p[lang]
B) p[lang=”fr”]
C) p[lang~=”fr”]
D) p[lang|=”fr”]

Show Answer

Answer: Option A
No explanation is given for this question

Q 9. Which of the following defines a measurement as a percentage relative to another value, typically an enclosing element?

A) %
B) cm
C) em
D) ex

Show Answer

Answer: Option A
No explanation is given for this question

Q 10. Which of the following defines 1% of viewport height?

A) px
B) vh
C) vw
D) vmin

Show Answer

Answer: Option B
No explanation is given for this question

Q 11. Which of the following defines 1% of viewport width?

A) px
B) vh
C) vw
D) vmin

Show Answer

Answer: Option C
No explanation is given for this question

Q 12. Which of the following uses 1vw or 1vh, whichever is smaller?

A) px
B) vh
C) vw
D) vmin

Show Answer

Answer: Option D
No explanation is given for this question

Q 13. Which of the following is correct about Hex Code format of CSS colors?

A) The first two digits(RR) represent a red value.
B) The next two are a green value(GG).
C) The last are the blue value(BB).
D) All of the above

Show Answer

Answer: Option D
No explanation is given for this question

Related Posts

If you like CBSEToaday and would like to contribute, you can also write an article using submit article or mail your article to contribute@cbsetoday.com See your article appearing on the cbsetoday.com main page and help other students/teachers.